zenicaonline@gmail.com

MULTIPLEX EKRAN NAJAVA:U Multiplexu Ekran od 11. januara ne propustite pogledati biografsku ratnu dramu “NAJMRAČNIJI SAT”, biografski i hisorijski film u režiji Stevena Spilberga “NOVINE” i dramu “IN SYIRIA”

U Multiplexu Ekran od 11. januara ne propustite pogledati biografsku ratnu dramu “NAJMRAČNIJI SAT”, biografski i hisorijski film u režiji Stevena Spilberga “NOVINE” i dramu “IN SYIRIA”

 

NAJMRAČNIJI SAT (DARKEST HOUR)

Uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svjestkog rata, kada Winston Churchill (Gary Oldman, nominovan za Oskara) samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Njemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Dok nezaustavljive Njemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom i prijetnja od invazije je neizbježna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavjere i spletke, Churchill mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promijeni tok svjetske historije.

Termini prikazivanja svaki dan od: 20:00 sati

Trailer filma “Najmračniji sat” možete pogledati na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=eqfYpBMAehg

NOVINE (THE POST)

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oscarovka Meryl Streep i dvostruki Oscarovac Tom Hanks po prvi put zajedno u povijesnoj političkoj drami Stevena Spielberga.  Radi se o istinitom događaju i aferi “Pentagon Papers”, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.

Termini prikazivanja svaki dan od: 20:30 sati

Trailer filma “Novine” možete pogledati na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=nrXlY6gzTTM

IN SYIRIA (INSYRIATED)

Majka je u nastojanju da održi svoju porodicu na okupu i na sigurnom u bjesnilu rata i snajpera. Ova psihološka drama o životu u razorenom Damasku (Sirija) osvojila je nagradu publike za najbolji film na Berlinaleu 2017. godine.

Termini prikazivanja svaki dan od: 20:15 sati

Trailer filma “In Syiria” možete pogledati na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=TnorKVzbeCU

 

EKRAN PR TEAM 
www.multiplexekran.ba

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: