zenicaonline@gmail.com

Medvjedić Lino sa mališanima u Zenici

 

Posjetom Službi za dječije bolesti Kantonalne bolnice u Zenici medvjedić Lino nastavio je svoj tradicionalni obilazak bolnicama diljem Bosne i Hercegovine, započet u utorak posjetom pedijatrijskom odjelu Bolnice Istočno Sarajevo i SOS Dječijem selu u Sarajevu.

 

„Kraj godine za nas, osim mnogo posla, znači i mnogo radosti. Tradicionalni obilasci pedijatrija i dječijih sela izmame osmijehe na lica mališana sa kojima se družimo jednom godišnje, a njihovu radost i osmijehe pamtimo dugo. Mališanima želimo da su ovdje što kraće i da brzo ozdrave, uz nastojanje da im donesemo barem malo blagdanskog ozračja. Pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, a mi se trudimo doprinijeti koliko god je to moguće, kroz ovakve i slične aktivnosti“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH. 

 

Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima pomažu obogatiti zabavne sadržaje za djecu i unijeti pozitivne misli, blagdansku atmosferu i učiniti da barem na kratko zaborave da nisu u svojim domovima.

 

Kako već tradicija nalaže, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti i pedijatrijske odjele RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Lino medvjedić će u narednom razdoblju posjetiti i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: