zenicaonline@gmail.com

Interview20 RANKO DEBEVEC PRVI TV INTERVJU predsjednika Suda BiH

 

Ekskluzivno u emisiji Interview20 u petak 27.10. u 21.15h na BHT1 gost je predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Riječ je o prvom televizijskom intervju otkako je preuzeo dužnost predsjednika Suda BiH.

Urednica Sanela Prašović Gadžo i Ranko Debevec razgovaraju o tome što ga je motiviralo da se kandiduje za poziciju predsjednika Suda BiH, koje vizije i planove je imao kada je preuzeo dužnost u januaru ove godine, što je odmah poduzeo, koje promjene uveo u rad Suda BiH.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec otkriva i šta jož želi uraditi kako bi unaprijedio rad Suda BiH, komentira kritike upućene od strane zvaničnika, odgovara na upit kako sada postupa Sud BiH nakon što je Ustavni sud BiH donio odluku po apelaciji Borjane Krišto a vezano za posebne istražne radnje i potrebne izmjene članove zakona o OSA i Krivičnom postupku.

Debevec ekskluzivno u emisiji Interview20 otriva šta će uraditi ukoliko Parlament BiH u roku kako mu je naložio Ustavni sud BIH ne donese izmjene spornih članova zakona, odnosno kako će Sud BiH postupati.

On pojašnjava detaljno i kako sada Sud BiH postupa s obzirom na činjenicu da su Odluke Ustavnog suda BiH obavezujuće od trenutka kada se donesu.

U svom prvom televizijskom intervjuu predsjednika Suda BiH Ranko Debevec govori i o reformi pravosudja, te komentira da se neće formirati Vrhovni sud BiH ali da postoje gledišta da u budućnosti postoji Apelacioni sud BIH, te da on osobno nema ambiciju da bude predsjednik dva suda pod istim krovom, pošto sada pri Sudu BiH postoji i radi Apelaciono odjeljenje kao drugostepeno.

Budite uz BHT1 u petak u 21.15h i pogledajte ovo ekskluzivno izdanje emisije Interview20.

Na ovom linku možete pogledati i reemitovati sa ovog linka trailer za ovu emisiju:

https://youtu.be/svBKcKMEpRM

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: