zenicaonline@gmail.com

POKLON GRAĐANIMA BiH: Britanski vojni orkestar u saradnji sa orkestrom Oružanih snaga nastupa u 5 bh. gradova

 

         Čuveni Britanski Vojni orkestar CAMUS (Corps of Army music CAMUS), sačinjen od prvoklasnih muzičara koji nastupaju diljem svijeta, trenutno je u posjeti našoj zemlji, gdje će, zajedno sa Vojnim orkestrom Oružanih snaga BiH, održati 5 koncerata i to u gradovima: Zenica, Doboj, Tuzla, Sarajevo i Mostar. Osim koncerata, članovi CAMUS-a će održati i nekoliko radionica na muzičkim akademijama u Sarajevu i Banjaluci.

 

Prvi od pet koncerata bit će održan već u subotu, 16. septembra u Zenici, Trg Alije Izetbegovića u 18:00, gdje će se vojnim orkestrima na sceni pridružiti i duvački orkestar KUD Željezara iz Zenice.

 

Fantastičan muzički događaj sačinjen od mješavine žanrova, od tradicionalnih numera i marševa do popularno-zabavne muzike, kao i sjajan vizuelni prizor, očekuje sve građane koji posjete ove jedinstvene događaje u svojim gradovima.

Corps of Army music CAMUS postoji već 300 godina, a čine ga ukupno 22 redovna i 19 rezervnih bendova koji nastupaju na velikim događajima i ceremonijama poput proslave rođendana britanske kraljice Elizabete II. Pored marširajućih bendova, duvačkih i gudačkih orkestara, pod njihovim okriljem se nalaze i zabavni orkestri koji interpretiraju jazz, pop i rock muziku.

Ove koncerte organizuje Ured vojnog atašea Birtanske ambasade i Ministarstvo odbrane BiH, kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje, kroz koju su do sada upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete, različite obuke, kao i saradnja na drugim poljima.

 

Ulaz na sve koncerte će biti BESPLATAN.

 

 

 

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: