zenicaonline@gmail.com

Saopštenje Foruma Građana Zenice u vezi sa incidentom u Arcelor Mitalu

 

Forum Građana Zenice koristi ovu priliku da izrazi negodovanje i razočarenje, kako sa šokantnom emisijom štetnih sastojaka, koja se desila 24.08.2017. ujutro, tako i sa vrlo površnim i šturim saopštenjem koje je stiglo iz Arcelor Mitala.

Negodovanje i razočarenje gore navedenim je udvostručeno pasivnosću vladajućih i odgovornih institucija i neodlučnosću istih da se protiv prekršitelja poduzmu zakonske mjere.

Mišljenja smo da se katastrofe ovih razmjera ne mogu rješavati po principu predškolske pedagogije “hajde obećajte da se tako nešto vise neće ponoviti”.

Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama i smjenom dijela rukovodstva odgovornog za nastanak istih, uz obavezu da će se učiniti sve da se tako nešto ne ponovi.

Smatramo da građani ovog grada imaju pravo na zdrav život, a posebno treba naglasiti da zaslužujemo da budemo zastićeni od strane naših vladajućih organa, koje smo mi birali i kojima smo dali povjerenje.

Katastrofa izazvana havarijom u pogonu Arcelor Mitala, koliko god da je štetna, manje boli od osjećaja da smo iznevjereni od strane onih koji su postavljeni tu da nas štite.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                         FORUM GRAĐANA ZENICE

                                                                                                                    Predsjedništvo

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: