zenicaonline@gmail.com

Aleksandar Trifunović: Čuvajte se da vam Facebook ne postane život, jer on zaista nema nikakve veze sa životom

Aleksandar Trifunović: Čuvajte se da vam Facebook ne postane život, jer on zaista nema nikakve veze sa životom

Facebook opet uvodi najnovije novacije. Hvala Mark Z, ali koristim ovu priliku da te informišem da smanjujem Facebook na minimum.

Izvini, ali tako stvari stoje, moram malo raditi i za sebe, nemam baš toliko vremena za tvoj žderač vremena, da volontiram za tebe i tvoje akcionare, ali ne sumnjam da ćeš opet imati odličan dolarski kvartal. 

Kad smo počeli vrijedio si tek nekoliko milijardi, danas preko 200, mašala. I meni FB koristi, i lično i poslovno, ali se može i mora smanjiti. Rođaci, količina slobodnog vremena mi se momentalno povećala. 

Proveo sam tako cijeli dan buljeći u Vrbas, a da telefon nisam izvadio iz džepa do zbog fotografije u kojoj su se moćno uskladili rijeka i sunce. 

Buljite u rijeke, pomaže. Buljenje u Facebook odmaže. Svaki dan se srećem i čakuljam sa živim ljudima. Na sajmu knjiga redovno kupujem kese knjiga, one od prošlog i pretprošlog još nisam ni otvorio. To mora da se mijenja. Jedna knjiga sedmično mora i može da se pročita kao od šale. 

Počeo sam uz kćerku ponovo da pišem drvenom olovkom, Kako su samo pisana slova lijepa, gotovo sam zaboravio. Mirišu. Obnovio sam šetnje, 6-7km u komadu, vozim bicikl 30 kilometara. 

Prije sam šetao po brdu iznad zgrade, sada po gradu Svaki dan mijenjam rutu i playlistu. Negdje na potezu između noći dana, mijenjaju se boje ulica i ljudi. Jedni se vraćaju iz grada, drugi u njega tek kreću. Muzika i kretanje, poznata i nepoznata živa, ne virtuelna, lica u samo vašem sopstvenom kadru, probajte da zastanete na nekom prometnom trotoaru ili šetalištu i gledajte u ljude koji prolaze kraj vas, ljepota, nema takvog programa na TV garantujem, takvih video spotova. 

Umalo da zaboravim, slobodno pozdravljajte druge ljude, ili im se barem nasmijte, osjećate se bolje nego da ste nakom dali ili dobili lajk, jebo lajk, jer čim se malo točkom ili tabanima izmaknem iz grada, ljudi mi nazdravljaju zdravo i dobar dan, mahnu. 

Eto, naravno čuvajte se promaje, i čuvajte se da vam Facebook ne postane život, jer on zaista nema nikakve veze sa životom

Preuzeto sa FB profila  

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: