zenicaonline@gmail.com

Telemach generalni sponzor juniorske košarkaške reprezentacije (U18)

 

Kompanija Telemach i Košarkaški savez BiH potpisali su ugovor o sponzorstvu juniorske  košarkaške reprezentacije BiH koja je 2015. godine bila prvak Evrope. Potpisivanjem ugovora, kompanija Telemach sa najboljom sportskom ponudom tv sadržaja u BiH, nastavlja podržavati razvoj sporta u BiH.

Iz Košarkaškog Saveza naglašavaju da im je drago što će Telemach pružiti podršku razvoju košarke jer su sport i sportske vrijednosti značajne za omladinu i društvo u cjelini.

„ Izražavam zadovoljstvo što je tako ugledna međunarodna kompanija prepoznala košarkaški sport u BiH kao područje za svoju promociju. Posebno sam sretan što se podrška vezuje uz mušku juniorsku reprezentaciju, što pokazuje da je Telemach kompanija koja vjeruje u dugoročnu sportsku perspektivu naše države i svoj status društveno odgovornog poslovnog subjekta potvrđuje kroz ulaganja u našu sportsku mladost“ – kazao je Dubravko Barbarić generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

CMO Telemach-a Kenan Đonko, izražava zadovoljstvo zbog činjenice da kompanija Telemach ima priliku  direktno pomagati razvijanje budućih uspješnih košarkaških asova što je odlika društveno odgovorne kompanije poput Telemach-a.

„Telemach posebno želi da doprinose razvoju sporta kroz animiranje mladih ljudi da se bave sportskim aktivnostima jer savremeni način života i navike modernog doba ne ostavljaju im dosta prostora za bavljenje sportom. Zbog toga je naše partnerstvo sa Košarkaškim savezom prava ideja jer ćemo kroz sponzorstvo zajedno graditi našu sportsku budućnost i pomagati mlade snage košarke koji će sutra braniti boje BiH i sve nas učiniti ponosnim“- kazao je Đonko.

 

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: