zenicaonline@gmail.com

INTERVIEW20 Alena Kurspahić glavna disciplinska tužiteljica

Gošća emisije Interview20 ovog petka je novoimenovana glavna disciplinska tužiteljica VSTV Alena Kurspahić.

Riječ je o ekskluzivnom izdanju emisije INTERVIEW20 jer je ovo prvo obraćanje javnosti i prvi intervju od preuzimanja dužnosti glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić!

Urednica Sanela Prašović Gadžo sa tužiteljicom Kurspahić razgovara o radu Ureda disciplinskog tužitelja, disciplinskim postupcima koje provode protiv tužitelja i sudija, kako joj je sjediti nasuprot kolega, koliko je hrabrosti bilo potrebno da pokrene disciplinski postupak protiv glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića.

Kurspahić objašnjava, da osim što nositelji pravosudnih funkcija odgovaraju disciplinski, oni mogu ako za to postoji osnov, odgovarati i krivično.

U emisiji govorimo i o prijavama protiv tužitelja Dubravka Čampare, bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, te o mnogim drugim.

U Interview20 govorimo i o tome zašto se dešava da tužitelji i sudije ponavljaju disciplinske prekršaje te da li  bi u takvim slučajevima trebalo pooštriti sankcije.

Glavna disciplinska tužiteljica komentira i nedavne medisjke natpise da je na ovu poziciju došla zahvaljujući političkim utjecajima SDA, SBB-a ili pak SNSD-a, te kaže da je njen jedini prijatelj u poslu koji radi zakon!

Vašoj pažnji preporučujemo ovo  izdanje emisije Interview20. Interview20 gledate u petak u 21.15h na BHT1

a sada pogledajte najavni TRAILER za ovo EKSKLUZIVNO izdanje emisije INTERVIEW20:

https://youtu.be/Rb_ElGVUKME

 

 

INTERVIEW20

Produkcijska kuća TIM System za BHT1

 

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: