zenicaonline@gmail.com

INTERVIEW20 ADNAN TERZIĆ:”Do kraja 2018.g. mi mozemo aktivirat milijardu eura na koridoru Vc ali moraju nas pratiti i vlada i parlament!”

 

Gost emisije Interview20 u petak 17.marta je v.d. direktora JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić.

Urednica Sanela Prašović Gadžo sa Terzićem razgovara o aktivnostima koje poduzima ovo preduzeće na gradnji novih kilometara autoputa, na kojim dionicama trenutno se izvode radovi, kako će se financirati gradnja…

Adnan Terzić za Interview20 govori o planovima i projekcijama, objašnjava da li politike ima u gradnji autoputa, te najavljuje i novi model financiranja dijela autoputa.

V.d. direktora JP Autoceste FBIH otvoreno je komentirao i zbog čega je EIB predložio da se poništi tender iz 2014.g. i raspiše novi, te otkrio da Europska investiciona banka sada provodi istragu čiji će rezultati biti značajni kako se  greške tokom javnih nabavki ne bi ponavljale u budućnosti.

U emisiji govorimo i o nedavnoj poplavi na dijelu autoputa kod Kaknja, o odgovornosti i šteti, o tome da li je uzrok saniran i da li se ista poplava može ponoviti.

Terzić se u razgovoru sa urednicom Sanelom Prašović Gadžo prisjetio i godina kada je obnašao dužnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BIH, te komentirao to vrijeme, entuzijazam i odluke koje su donosili, posebice važnost uvodjenja PDV-a i uspostavljanja Uprave za indirektno oporezivanje.

Ovo izdanje emisije Interview20 gledate u petak u 21.15h na BHT1 a sada pogledajte i reemitujte sa ovog linka NAJAVNI TRAILER ZA OVU EMISIJU:

https://www.youtube.com/watch?v=K0b3pQTwwic

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

%d bloggers like this: