zenicaonline@gmail.com

Jedna kontradiktorna priča

contradiction

 

Piše: hipomaničarka

 

Jedna kontradiktorna priča

Bila je ljetna novembarska noć, tekuće prošle godine. Šetala sam sa društvom Ferhadijom, dok je u pozadini more žuborilo.

Prišao mi je momak. Lijep, obučen sa stilom i ljubazno zamolio da se upoznamo. Pomislih, al ne rekoh, „jel ti to mene zjb?“.  Ko je vidio da na današnjem vaktu momak priđe djevojci, bukvalno?! Prošetamo skupa do Sebilja na Taksimu. Zabavan. Svidio mu se moj vizuelni identitet a posebno suknja perzijsko austrijsko turskog vakta. Prijateljica oplakala od smijeha. Kulturan, ima bogat rječnik, ostavio utisak čeljadeta.

Slijedi par dana dopisivanja na viberu. Nije bilo „ponedeljak, nemogu i neznam“, što me oduševilo. Svakom se desi da riječ pogrešno napiše ali nisam ja kriva što mi „upadne u oči“ kad neko konstantno pravi iste pravopisne greške.

 

Ali… uvijek ima to ali. Počelo čeljade slati srcad i poljupce. I to u velikim količinama. Ko me poznaje zna koliko sam alergična na te stvari. Hajd kontam čeljade puno ljubavi i zamolim ga da prestane. Ja se čudila njemu što me ni poslije dvije molbe nije poslušao, a prijateljica se čudila meni jer nju muž ni poslije 14 godina veze i braka ne posluša. Kad mi je poslao sticker I love u, vidim ja odnio vrag šalu i odlučim se raspitati o njemu. Ništa. Apsolutno ga niko ne poznaje ni sa faksa koji je završio pa čak ni u općini u kojoj je rekao da radi. Dobro, nema veze. Nećemo praviti frku, ne poznaju se svi ljudi, možda ga znaju po nadimku i sl.

Prvi znak da je na pomolu katastrofa, je kad se pojavi prva sumnja ..ali rekoh da budem open minded.

Zamolim prijateljicu da otvori njegov fb profil. Kad mi je pokazivao ličnu da se uvjerim u godište, naravno da sam zraknula da vidim prezime. Na profilu 99,99% frendova ženske i to kakve. Znate ona poza, ja u minjaku blago zabacila kosu i kuk u desno i slikam se u ogledalu?

Prijateljice garant, rodice, sestre…nećemo suditi . Prokleto žensko odmah pomisli na najgore.

Postoji li slučajnost? Sumnjam. Sve je već davno zapisano. Izađem u pozorište (opis moderne umjetnosti od te noći je najbolje dao srednjoškolac red iza „profesorice, ja da sam morao platiti kartu za ovo, pa ja bih se ubio“) i saznam da je na isti način prošle godine prišao prijateljici, ali nisu došli do izlaska jer su se nešto zakačili. I opet opravdanje. Ne odgovaraju svima isti tipovi, eto oni se nisu našli, ali što reće sestra u mene „i ti si čudna pa ćete možda odgovarati jedno drugom“. Btw nisam čudna, to mi tako tepa jer ne želim da nosim obuču sa visokom petom, u kojoj sam krajnje seksipilna.

 

Molim ja tako Boga da mi da neki znak da li da izađem sa njim.  Nekad je lakše stvari riješiti uživo, ali kad neko ima oči kao on i onako medene usne, bolje je ne izazivati šejtana.

U međuvremenu dva puta je odgodio izlazak, iako se stalno javljao i tražio da izađemo. Osvane i ta srijeda a ja bolesna. Grlo, uho, nos, omiljeni odjel. Javim mu da sam hasta i onda nastane belaj.

Ukratko: sumnjivo je da sam bolesna a juče sam bila zdrava (iako sam mu tri dana ranije rekla da me grlo boli), ja sam ufurana jer sad hoću sad neću vani, razmažena, raspuščana i nikad nešto gluplje nije upoznao. Jedno je pogodio, da sam bukvalac. Napisa mi, velikim slovima jer on piše velikim slovima kad je nešto bitno, da mu više ne pišem, NI JEDNE VIŠE. Aferim, blokiram ga na viberu.

Sad zove, šalje sms, hoće da razgovaramo.  Sa mnom ovako glupom, ufuranom, raspuščanom. Ah da, NIJE NI ČUDO ŠTO SI SOLO. Moram priznati da me ovo zadnje nasmijalo. Isto djeca u osnovnoj kad se posvađaju pa neće skupa na veliki odmor.

 

Ono što nije smiješno jeste da mnogi danas koriste bobe zbog stresnog života, dok je veći broj onih koji bi trebali…. Možda je momak dobar…u glavu..možda se neko može nositi sa njegovim prenosima ali taj neko definitivno nisam ja pa ni da je zlatan..

 

I bez obzira što me nijedna budala nije zaobišla, ja se smatram jako sretnom osobom , jer imam neiscrpan izvor inspiracije J

Ne zaboravite da sreća nije u novcu, u karijeri, u udaji, skupom automobilu, sreća je sve ono što vas čini sretnima a o tome odlučujete sami.

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: