zenicaonline@gmail.com

5 zanimljivih savjeta

Piše: Partizan Bata

U ovom tekstu donosimo Vam 5 zanimljivih savjeta za rješenje svakodnevnih situacija. Idemo:

1.) Otvoriti vinsku bocu s plutanim čepom bez otvarača?

Milion puta mi se desila situacija da imam vino, ali nemam način da ga konzumiram. Moguće je otići do prodavnice i kupiti (pa se možda iznenaditi cijenom od 45 kuna, kao ja ljetos 😀 ), ali za slučaj krajnje nužde ima više načina.

Ima tu egzotičnih načina za otvoriti (staviti u cipelu, pa lupati o zid, zagurati čep u flašu…), ali bih Vam preporučio zavrtanje šarafa u čep i onda lagano i pažljivo vađenje pomoću viljuške koja služi kao poluga.

Instagram-Life-Hacks-Fork-Screw-Wine-Cork-Opener

2. Kupiti naočale online, a ne pogriješiti veličinu?

Na ebayu i drugim servisima online kupovine, fotografije proizvoda na prodaju itekako mogu da zavaraju. Ako se odlučujete na kupovinu naočala, a bez da ste ih probali, dobro bi bilo da vidite upisane dimenzije na naočalama koje imate i koje vam dobro stoje. On uvijek piše na unutrašnoj strani.

glasses-frame-size

3.  Ostavite automobil na suncu, pa volan bude vreo?

Kada se parkirate na mjesto koje je na direktnom suncu ili ima izgleda da će biti, znate da vas čekao pakao u autu. Najgore je, a može biti i opasno, što je volan vreo. Da biste to izbjegli, “namotajte” ga 180 stepeni i na direktnom suncu neće biti oni dijelovi za koje držite pri vožnji. (Nisam probao, ali zvuči zanimljivo).

4.  Posjekli ste se prilikom brijanja, a žuri vam se?

Vazelin je saveznik. Namažite ga po porezotini i vrlo brzo će zaustaviti krvarenje.

5.  Imate glavobolju?

Znam, znam, svi će reći-trzni kafetin. Okej, uglavnom i trznem, ali pošto sam sklon glavoboljama, istraživao sam malo. Naime glava ne boli uvijek na istom mjestu, a to je i zbog različitih uzroka glavobolje. Više izvora na internetu tvrde slijedeće:
Ako boli u predjelu čela, to je uglavnom od nespavanja. Ako je bol s gornje strane, da se tako izrazim, to je najčešće od gladi ili dehidracije. Bol u potiljku je upala ili stres.

Korisno je znati 😉

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: