zenicaonline@gmail.com

22. 10. 2015

Sličica dana:

tumblr_nw9w892x7F1s1vn29o1_500

Jaka simbolika…

Vic dana:

Teta u vrtiću pomaže djetetu koje je pitalo za pomoć, da obuje čizme. Kad su obje čizme bile navučene, žena je bila sva u znoju jer su čizme bile prilično uske. Skoro se onesvijestila, kad mali reče:
– “Teto, čizme su na pogrešnim nogama.”
I stvarno, bilo je tako. Nije bilo lako ni skinuti čizme, a kamoli ponovno ih navući. I, na kraju su čizme bile svaka na pravoj nozi.
Mali tada reče:
– “To nisu moje čizme”.
– “Zašto to nisi prije rekao?”.
I uz napor mu ponovno izuje čizme. Tada mali nastavi:
– “Čizme su od mog brata. Mama ih je meni dala.”
Žena nije znala da li da plače ili se smije… Nakon novog navlačenja čizme su ponovno bile na nogama. Ona tada upita:
– “A gdje su ti rukavice?”
Dječak odgovori:
– “Pa, u čizmama su…


Mudrost dana:

“Nisam iskao dozvolu da Vam mogu pisati, jer bi me bilo stid ikad da molim, ali ja Vas isuviše poštujem, bićete to već primetili, a da bi smelo da Vam bude neprijatno što lako kršim obećanje.

Vi se ni sad nećete čuditi, ako Vam dolazim sa molbom da mi date časak dva vašeg vremena što će te ga u Beogradu provesti van vašeg kozmosa, jer vaš razgovor, svi Vi, isuviše ste fina za jedno zaleđe svakidašnje, salonsko i banalno. Radovao bih se kada bi mi dopustili da sa Vama sa Kalemegdana pogledam na daleke šume…. Više godina ste za mene jedna pesnikinja koja zna više nego iko od kad je Dante umro o nebu – a sada Vas poznajem i tiha mirna linija vašeg govora, misli, pokreta ovija se oko mene i daje mi iluziju da sve što iz daljine gledam prilazi.

Sve ovo Vam rekoh samo zato da znate da Vam se niko tako duboko ne klanja kao Crnjanski.”  Crnjanski za Anicu Savić (ili kako razgovarati sa damom, op.aut.)

Jeste li znali:

Od 1945. godine, svi Britanski tenkovi su opremljeni aparatom za pravljenje čaja.

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: