zenicaonline@gmail.com

Šta je novo

logo2

Uvažene čitateljice i čitatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je prelazni period za naš portal pri samome kraju. Od nedjelje navečer imamo novi izgled za kojeg dobijamo veliki broj pozitivnih komentara. Hvala svima na lijepim riječima.  Jako smo sretni što vam se sviđa. Najveće zasluge za njega ima naša Hana, koja je nesebično pomogla, od izbora vizuelnog rješenja, pa do kompletnog rada na njemu. Zato Hana, po ko zna koji put-hvala od srca 🙂

Šta je novo na Zenica-onlineu?

Prije svega, odlučili smo se za ovaj izgled stranice jer zadržava poveznicu sa nekadašnjim Zenica-online-om, naročito zbog crveno crne boje, svima nama Zeničanima urezane u srce.

Smatramo da je dosta pregledniji, a i smanjili smo broj rubrika.

Radovi naših kolumnista Mire Vinduške, Kolekcionara 52 i Mirsada Đulbića su stavljeni u rubriku “Istorija i zanimljivosti” Zenice. Na taj način smo ih odvojili od ostalih kolumnista, koji obično pišu o šarolikim temama.

Mirsadovih legendarnih 100 pitanja za “nagradna otimanja” su sada zasebna rubrika, te se u njoj možete prisjetiti ponekad teških, a nekad i laganih, ali uvijek zanimljivih pitanja o Zenici.

Zenički kviz Edoteka je također dobio zasebnu rubriku.

Nova rubrika “Radostan dan” će vas ubuduće svaki dan zabaviti i educirati lijepom fotografijom, vicem i mudrošću dana, kao i nekom zanimljivom činjenicom.

Rubrika s kolumnama je ostala slična kao i na starom Zenica-onlineu. Poimenično su nabrojani Partizan Bata, novi kolumnista Đuro Pucar, kao i Mediha (Lotus), Hana i Damir, te ostali koji su pisali za Zenica-online. Također, klikom na “Ostali” možete naći i kolumne naših, ranije spomenutih i u zasebnu rubriku prebačenih, zeničkih istoričara.

Rubrika Lifestyle će se baviti edukativnim i zabavnim sadržajima. Tu ćete moći naći praktične savjete za svakodnevni život, kao i pročitati neke zanimljive tekstove edukativnog karaktera.

U podrubrici “Saopćenja” ćemo prenositi obavještenja koja dobijamo na redakcijski e-mail.

Na kraju tu su rubrike Fotogalerije i Intervjui, koje ne treba posebno objašnjavati, uz obavezu da vrlo često objavljujemo lijepe fotografije našega grada i da ćemo se potruditi da intervjuišemo zanimljive ljude.

Još uvijek smo u fazi dogovora o mogućim saradnjama, tako da ovo vjerovatno nije konačan spisak novosti koje vas očekuju.

I dalje se radujemo i očekujemo vaše e-mailove i poruke sa prepourkama i sugestijama.

Iskreno Vaša,

Redakcija Zenica-onlinelogo

About the Author
  1. kozolec

    Samo naprijed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: