zenicaonline@gmail.com

Kako ukloniti miris znoja s odjeće

Piše: Partizan Bata

Ljetni period, osim divnih jutara, ugodnih noći i godišnjih odmora, nosi i određene izazove i poteškoće.znoj

Jedna od izraženih poteškoća je i uklanjanje mirisa znoja s odjeće.

U drogerijama je moguće kupiti pojedina sredstva za ovu namjenu, koja baš i nisu jeftina, stoga vam donosimo neke od načina za koje sastojke vjerovatno već imate u kući:

1)  Bijelo sirće.

Oznojena mjesta na odjevnom predmetu naprskati bijelim sirćetom. Ostaviti nekoliko minuta da djeluje i zatim oprati veš na uobičajen način. Ovo je trik kojeg upotrebljavam i sasvim sam zadovoljan rezultatima. Poželjno je kupiti plastičnu posudu s raspršivačem koja umnogome olakšava posao.

2) Soda bikarbona

Taj čudesni prah s milion namjena može pomoći i u borbi protiv mirisa znoja. Naime, poznato je da soda bikarbona dobro apsorbuje mirise, te je u ovu svrhu dovoljno napraviti smjesu s vodom.

Dakle, izmješajte potrebnu količinu sode bikarbone s vodom, dok ne dobijete pastu i time namažite oznojena mjesta. Ostaviti da djeluje nekoliko minuta i zatim oprati na uobičajen način.

3)  Limunov sok

Limunov sok je također dobar način za ukloniti neugodne mirise od znoja. Dovoljno je nanijeti manju količinu limunovog soka i blago istrljati znojnu fleku prije pranja.

4) Votka

Tradicionalno rusko piće je dobar saveznik u borbi protiv mirisa znoja, a autor ovog teksta je ćesto upotrebljava i za dezinfekciju. Pomiješajte votku s vodom u omjeru votka 1:2 voda (npr. dvije supene kašike votke i četiri supene kašike vode) i pošpricajte po mrlji.

Nadam se da sam vam bio od pomoći.

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: