zenicaonline@gmail.com

Sportske igre mladih u Gradačcu, Orašju, Zvorniku i Bijeljini

U prethodnoj sedmici i početkom ove, BH Telecom Sportske igre mladih su uljepšali raspust djevojčicama i dječacima iz Gradačca, Orašja, Srebrenice, Zvornika i Bijeljine.

rsz_sim_04
Mališani iz Gradačca i Orašja bili su oduševljeni i presretni što su Igre mladih posjetile njihove gradove. Porodica Igara mladih se iz godine u godinu povećava, tako da je u ulozi domaćin od ove godine i Orašje. Na takmičenjima djevojčicama i dječacima iz ovog grada pridružili su se i mališani iz Gračanice i Banovića.

 

Devetogodišnja Ivona Benković iz Orašja se sa svojom ekipom plasirala na finale u Sarajevu, a složno sa svojom ekipom je poručila da žele da Igre dođu u njihov grad i sljedeće godine:  “Bilo je prelijepo, mnogo sportova i puno novih prijatelja. Prijavit ćemo se i sljedeće godine.”

 

Festival mladosti i sporta, BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje i nakon Gradačaca i Orašja, boravile su u Srebrenici, Zvorniku i Bijeljini.
Igre su po drugi put posjetile Srebrenicu, te su djeca iz ove opštine, kao i djeca iz Bratunca, Ljubovije i Tuzlanskog kantona imali priliku družiti se, zabavljati se i takmičiti.
Više od hiljadu djevojčica i dječaka takmičilo u Bijeljini na sportskim terenima Gimnazije “Filip Višnjić” i u klubu „Svetozar Gligorić“. Njima su se pridružila djeca iz Zvornika, Brčkog, Obudovca i iz Lopara.

Sergej Ivković, sedmogodišnji član ekipe Fenix, rekao je da mu je to bio najljepši dan u životu i da je sretan što se takmičio.: “Mnogo mi je lijepo biti danas sa djecom. Ovo mi je najljepši dan u životu, jer sam se igrao i družio. Imam mnogo novih prijatelja.”

 

Na terenima je bilo mnogo zanimljivih utakmica i dobrih akcija, a sve se odvijalo u Fair play ozračju, kako i priliči Igrama mladih. Tolerancija, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo, sve su elementi fair playa koji vodi do uspjeha. U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’.


Regionalna takmičenja Igara mladih se nastavljaju, a nakon uspješno održanih Igara u ovim gradovima, Bihać i Velika Kladuša su naredni gradovi domaćini.

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: