zenicaonline@gmail.com

Besplatni dermatološki pregledi u Vitezu

Vitez, 29.7.2015. – Najveći lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt i ove godine realizuje kampanju „Djeca sunca” koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti.dm_logo_HR

U okviru ove društveno odgovorne kampanje dm će u Vitezu upriličiti edukativno – zabavni događaj pod nazivom „Sunce, ti i ja” u subotu, 1.8.2015. godine u Vodenom parku „Ribica”, na adresi Poslovni centar 96, Zona II, u periodu od 12:00 do 17:00 sati.

Po prvi put u Bosni i Hercegovini dm će ovom prilikom omogućiti svim zainteresovanim da snime svoju kožu UV kamerom te na taj način dobiju uvid o tome kakav utjecaj sunčeve UV zrake ostavljaju na kožu i kako je veoma važna pravilna zaštita prilikom izlaganja suncu.

Svi posjetioci bit će u mogućnosti besplatno obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti stručne i korisne savjete o prevenciji kožnih oboljenja. Osim toga, učestvovanjem u različitim igrama moći će osvojiti brojne nagrade, a najmlađi će se na zabavan način informisati o važnosti pravilne zaštite kože te će se educirati na koji način mogu bezbrižno da se igraju na suncu.

Svake godine se povećava broj osoba oboljelih od melanoma te je veoma važno probuditi svijest javnosti o ovom problemu te ih podstaći da redovno obavljaju dermatološke preglede i zaštite kožu od štetnih sunčevih zraka.

 

About the Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: