zenicaonline@gmail.com

Pitanje br. 100 za „Nagradno otimanje“

 Pripremio: Mirsad Đulbić

Cilj pitanja: „Upoznaj Zenicu, da bi je više volio!“.

Pitanje je možda teže?! Pravila su poznata. Ko bude dao tačne odgovore, časti me kafom i pićem, zato jer zna. Ko ne zna, naučiti će od onih koji znaju i koji budu dali tačne odgovore.

Pitanje glasi:

Koiji je događaj na slici i gdje?

Ko je pratio moj rad na ovoj stranici i na drugim, pa još bio na jednoj izložbi u Muzeju grada Zenice, lako će dati odgovor. Izložba u Muzeju grada je bila organizovana uz pomoć Samira Bektaša – Medenog, koji je u državi gdje radi, bio prisutan izložbi u povodu 60 godina od tih nekih događaja vezanih za ovu sliku. Želio je da ta izložba bude i u Zenici, jer je vezana za Zenicu, te se uz pomoć još naših zemljaka, potrudio da se fotografije sa izložbe prebace u Zenicu i da se izložba održi.

Na slici se vidi neka razdraganost, veseo narod. Zgrada pred kojom se ovo dešava, bila je predmetom jednog ranijeg Pitanja za nagradno otimanje.

Svecani docek nekoga negdje

 

I na kraju, ovo je stoto pitanje i nema više. Svi smo se zasitili ovog propitivanja.

Prvo Pitanje za nagradno otimanje je objavljeno 10. marta 2010. godine. Za ovih četiri godine i skoro pa devet mjeseci, bilo je raznih tema. U nekim pitanjima je znalo biti po više podpitanja.

Pitanja nisu išla redovno, jer sam ja u tom vremenu imao četiri ozbiljnije i jednu vrlo malu operaciju. Pa bivao sam i četiri puta u Fojnici na rehabilitaciji.

Ta moja priča o kafama je od strane nekolicine ozbiljno shvaćena, pa smo se družili i popiuli kafu, a inače imam „zarađenih“ preko 500 kafa. Moglo bi se dosta janjaca od tih kafa da ispeče!

Prvo pitanje je na linku: http://zenica-online.com/2010/03/pitanje-za-nagradno-otimanje-gdje-je-bila-ova-kuca-u-zenici/

Sva pitanja i rješenja možete pogledati klikom na http://zenica-online.com/tag/pitamo-vas/

 

About the Author

Related Posts

 1. Mirza

  željeznička stanica u Lašvi

 2. Partizan Bata

  Mirsade, nadam se da ovo nije kraj vaseg spisateljskog doprinosa Zenica-onlineu!

  Zao mi je sto se zavrsava Nagradno otimanje, jer je stvarno jedna interesantna prica i generalno nacin da se nauci dosta o istoriji Zenice. Vi ste za mene licno, a vjerujem i za druge, izvor mnogih novih saznanja o Zenici i zahvaljujuci vama znam neke stvari koje nisam prije znao i drukcije gledam na svoj grad!

 3. Kolekcionar52

  Godina 1966, Balkanske atletske igre u Sarajevu, doček Vere Nikolić atletičarke osvajača zlatne medalje na 800. metara u Drivuši…

 4. Milenko Duronjic

  Cestitam Mirsade! Ova tvoja rubrika mi je uvijek bila draga, i kad sam znao i kad nisam znao odgovor, pa sam ti jednom poodavno i pozelio da doguras do stotog pitanja. Drago mi je da se ta moja zelja i ostvarila, a zao mi je sto ce ova lijepa rubrika nestati. Zelim ti prije svega boljeg zdravlja i da se jos dugo javljas na Zenica online.

 5. kozolec

  Mirsade,

  veliko hvala!!!

 6. mlađa

  Odgovor neznam.

  Tebi Mirsade zelim svako dobro i srecu.

  Ziveo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: