zenicaonline@gmail.com

Preuzmite e-knjigu “Blentoven – Tekstovi i razmišljanja o Zenici”

Piše: Damir Vučak

naslovnaNe znam da li je neko od vas čitao moj blog Blentoven koji sam jedno vrijeme pisao jako redovno, a koji je ujedno bio i neka vrsta preteče ovog magazina Zenica-Online. Ali ako niste, ono što je bitno znati jeste da sam taj blog pisao skoro svakodnevno u 2009. godini, a onda je ta redovitost opala nakon što smo pokrenuli Zenica-Online.

Donio mi je puno lijepih stvari, komentara i pohvala i mislim da su ga na neki način ljudi i voljeli. Iskreno, moram priznati da mi je žao što ga ipak nisam održao duže, odnosno što nisam nastavio sa pisanjem, ali jednostavno se neke stvari nisu poklopile i nije mi se dalo. A i iskreno, nisam baš imao ni vremena da se posvetim nečemu od čega sam ipak imao samo lijepe riječi. Valjalo je od nečega i živjeti, zar ne?

Uglavnom, odavno imam želju da te svoje tekstove skupim na jedno mjesto, u jednu cjelinu. I pošto ja nisam baš toliko kompjuterski potkovan, morao sam čekati da Hana nađe vremena i sve to odradi. I eto ga, konačno je i moj Blentoven stigao na dnevni red.

Odabrali smo 230 tekstova, onih koji su nekako vanvremenski i koji se mogu čitati i sa određene vremenske distance. Oboje smo ih pročitali sve i moram priznati da me je nekoliko stvari tu iznenadilo. Prije svega, neki problemi o kojima sam pisao prije 4 godine su i danas isti – izbrišete datum i tekst komotno može biti napisan i danas. I malo me strah uhvatio kad sam to vidio jer to znači da ne mrdamo. Zapeli smo u vremenu, realno.

A sa druge strane, zanimljivo mi je bilo pročitati i neke tekstove koji pripadaju tom vremenu iz ovog ugla.

U čitavu ovu “knjigu” smo dodali i tekstove sa Zenica-Online koje sam pisao o Zenici, one koji odgovaraju tom duhu Blentovena.

Kako vi možete pročitati e-book Blentoven? Znam da ima onih koje zanima.

Prije svega, napravili smo 3 verzije, odnosno u 3 digitalna formata je to Hana složila – .pdf, .epub i .mobi.

Pdf vam je klasika, može se i isprintati. A ova dva su verzije za tablete i elektronske čitače, odnosno čak i za mobitele. Pretpostavljam da će vam neka od tih verzija odgovarati.

E-knjigu Blentoven možete preuzeti potpuno besplatno, a ako je želite platiti ili nas počastiti nakon čitanja, imamo i tu verziju 😉 (o tome na kraju)

Dakle, knjigu preuzimate klikom na link (deblja crvena slova)

Pdf knjiga Blentoven

Blentoven – Tekstovi i razmišljanja o Zenici

Epub knjiga Blentoven

Blentoven – Tekstovi i razmisljanja o Ze – Damir Vucak

Mobi knjiga Blentoven

Blentoven – Tekstovi i razmisljanja o Ze – Damir Vucak

Naravno, može se desiti da ima tu i nekih grešaka jer nije u pitanju ništa profesionalno, tako da i to uzmete u obzir.

A sad, oko čašćenja – ako neko i to poželi (nikad se ne zna 😉 ) – imate tu desno baner sa PayPal opcijom za plaćanje. Možete kliknuti tu ili na ovaj link PayPal donate ). Iznos po želji, naravno. To je u suštini Hanin PayPal račun ali počastiće ona i pisca svakako 😀

Eto, to bi bilo to. Javite kako vam se sviđa e-knjiga. A i ja možda nastavim sa pisanjem ako pronađem motiv i inspiraciju.

 

About the Author
  1. Pingback: Preuzmite e-knjigu: “Blentoven – Tekstovi i razmišljanja o Zenici” | ZEPortal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: