zenicaonline@gmail.com

Jedan totalno subjektivan stav – navučena sam na proizvode pekare “Ekmek”!

Autor: Hana Kazazović

2013-08-31 17.50.37S vremena na vrijeme mene tako neko u ovoj Zenici oduševi, pa osjetim potrebu da to svoje oduševljenje javno podijelim sa ljudima. Činjenica, ne uradim to baš uvijek, ali danas moram 🙂

Naime, ima nekoliko mjeseci, možda i čitava godina, kako je u Travničkoj ulici otvorena pekara “Ekmek”. I kako ja peciva i hljeb jedem u veoma malim količinama, ta mi informacija nije značila nešto pretjerano u početku. Međutim, dan po dan, proizvod po proizvod – ja sam sad već u fazi da zaista teško odolim a da ne svratim i kupim bar nešto.

Prvo je Damir krenuo sa hljebom. Ima alpski, narezan na kriške, taman super za tostiranje. A i inače mu je ukus odličan.

Pa smo onda otkrili kolače. Jednom mi je na pamet pao Saher i on je obišao par slastičarni te mi donio jedan komad iz slastičarne (nije važno koje). Onako, malecki, a poskup. A ni ukus mu vala nije bio ništa posebno. Par dana kasnije on u “Ekmeku” ugleda Saher i kupi da probamo. Komad košta 1 KM, prilično veći od onog iz slastičarne, a ukus – odličan. Takav da sad imam problem – ustanovila sam da kad god mi se jede nešto slatko – meni se u stvari jede Saher iz “Ekmeka”. Damir više voli Švarcvald, on nije baš toliko lud za čokoladom kao ja.

2013-08-31 18.00.13Nakon toga smo otkrili pite. Imaju pite u 3 dimenzije – malene zvrkove od pola marke – meni dva dosta za jedan obrok. Malo veće zvrkove od 1 KM – ja pojedem jedan, Damir 2 i mi siti, ali totalno. Onda imaju pitu u aluminijskoj tepsiji – ona je 3,5 KM. Onako, taman nam bude uz još 1-2 mala zvrka, kad smo baš gladni. Probali smo sirnicu – odlična, zeljanica – takođe odlična i burek. E taj burek vam moram posebno opisati. Naime, ja inače ne jedem kupovni burek. Nakon jednog kupljenog u jednoj zeničkoj buregdžinici (nebitno kojoj) koji me svezao za krevet i wc šolju na 24 sata – burek nisam mogla ni smisliti. I onda, uzme Damir sebi burek, ja sirnicu. I hvali on njega kako je dobar, pa opet, pa… I nisam mogla izdržati da ne probam. I? Odličan, zaista. Takav da ga sad i sama jedem redovno.

I onda, nešto što me navelo da napišem ovaj tekst. Naime, ugledam prije dan, dva u vitrini nešto što me podsjetilo na šljivopitu. Žurila sam pa nemadoh vremena da pitam je li zaista ona u pitanju. Maloprije prolazim pored i vidim natpis na vratima – “Šljivopita”. Uđem i kupim, naravno 🙂 2,50 KM tepsijica. Evo maloprije sam je jela i oduševljena sam.

2013-08-31 18.00.24

I ne samo da sam oduševljena okusom, nego i činjenicom da tu u pekari mogu kupiti i ne baš tako standardan proizvod  – šljivopitu. Uz sve one ostale odlične i cijenom prihvatljive proizvode, ova šljivopita mi je vrh!

Ne znam ko im i na koji način osmišljava proizvode i ponudu, ali znam da ta osoba zaslužuje čistu desetku za svoj rad!

Na kraju moram spomenuti radnice koje su jako ljubazne i vrlo susretljive. Taman da ne uspijem naći nijednu zamjerku na kompletnu ponudu i uslugu 🙂

Ja sad odoh završiti sa ovom svojom šljivopitom, a za vas ne znam. Ako nemate u blizini pekaru “Ekmek”, onda pravac do Travičke 🙂

Napomena: Da ne bude zabune – ovaj tekst nije plaćen niti naručen od strane bilo koga. Napisan je kao čisto subjektivno iskustvo prezadovoljnog kupca.

[paypal-donation]

About the Author

Related Posts

 1. Flying_man

  Uff ova pita izgledampredivno i osecam miris kao da je ispred mene…
  Uzgred kada si ovu pekaru pohvalila, kazi i koja je ta koja te je zakovala za krevet i wc solju;)

 2. Odvedi me iz ovog grada

  Bona Hano, lijepo pričaš, ali…
  …ne bi li bilo dobro da se ipak uživa “pod ručnom”… Ipak je sve to tjestenina, pecivo i slastice!

 3. Cyber Bosanka

  @Odvedi me iz ovog grada: Naravno, slažem se u potpunosti. I sama se trudim smanjiti sve te proizvode na minimum. Ali nekad jednostavno ne uspijem – zbog vremena ili bosanske genetike :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: