zenicaonline@gmail.com

Dodatne edukacije u Zenici: BHM u ponudi ima 4 vrste edukacija

Nsstavljamo seriju tekstova o edukacijama u Zenici. Danas predstavljamo BHM Zenica i njihovu ponudu edukacija.

1. Kakvu vrstu edukacije pružate?

bhmBHM je prva firma u Zenici koja je organizirala školu u oblasti računarskih tehnologija. U tome u korak slijedi evropske standarde tako da je u našoj ponudi evropski certifikat za računarske vještine – ECDL (European Computer Driving Licence) i evropski certifikat za komercijalne poslove GCL (Global Commerce Licence).

Trenutno su u ponudi vrste obuka:

A)     Računarska obuka: Osnovna obuka, AutoCAD, evropski certifikat ECDL

B)      Škola stranih jezika nudi obuku: engleski, njemački i talijanski

C)      Certificiranje za komercijaliste GCL

D)     Obuku za Menadžere kvaliteta

2. Kome je namijenjena obuka?

Školu stranih jezika i računarsku školu mogu pohađati svi, od najmlađih do onih malo starijih (npr. penzionera) odnosno: učenici, studenti i svi ostali (zaposleni ili ne). Učenici, studenti i nezaposleni imaju posebne pogodnosti i popuste.

Obuka za Menadžere kvaliteta i Certifikat za komercijaliste -GCL su namijenjen visokoobrazovanim osobama, koje već posjeduju solidne vještine korištenja računara i znanje iz engleskog jezika.

3. Ko se može prijaviti za obuku (uslovi)?

Naše ciljne grupe su:

–        Učenici i studenti koji trebaju usavršiti dodatne vještine radi lakšeg usvajanja novih znanja
–        Nezaposlena lica koja moraju unaprijediti svoje vještine radi lakšeg zapošljavanja
–        Zaposlena lica koja žele unaprijediti svoje vještine da poboljšaju kvalitet rada, da bi zadržali radno mjesto ili napredovali u karijeri
–        Odrasle osobe koje žele raditi i živjeti u inostranstvu
–        Starije osobe koje žele unaprijediti komunikaciju s bližnjima koji žive na udaljenim lokacijama

4. Šta oni koji je završe dobijaju njome – koju diplomu ili certifikat i šta im u praksi ona znači? Koliko koristi?

U principu je važno stečeno znanje. Certifikat se može dobiti isključivo na osnovu pokazanog neophodnog nivoa znanja. Certifikat otvara vrata poslodavca a znanje koje će poslodavac zasigurno provjeriti, omogućava pristup radnom mjestu. Poslodavci u širem okruženju prepoznaju naše certifikate.

Kandidati koji završe neku od računarsku obuku ili obuku iz stranih jezika, te uspješno prođu završne testove, dobivaju naš certifikat. Posebno ističemo značaj evropskog certifikata ECDL. Ove certifikate kandidati mogu upisivati u radničku knjižicu.

U novije vrijeme smo uveli programe obuke i izdajemo certifikate za Menadžere kvaliteta i za komercijaliste – GCL koji su novost na našem tržištu, radi čega nisu obuhvaćeni propisima o obrazovanju, te se ne upisuju u radničku knjižicu.

Iza naših certifikata stoji kvalitet, povjerenje u njihovu validnost, te ih tržište prihvaća bez obzira na to da li su ili ne verifikovani, obzirom da se još radi na zakonu o obrazovanju.

5. Koliko traje edukacija?

A) Obuka iz stranih jezika (bilo koji nivo obuke) traje 60 školskih sati, i zavisno od rasporeda to je 8 do 12 sedmica.

B) Računarska obuka:
Osnovna obuka, obuka za korištenja programa AutoCAD,  traju po 40 školskih sati.
Obuka za ECDL traje 80 do 120 školskih sati, zavisno od broja modula koje kandidat želi pohađati.

Obuka za Menadžere kvaliteta traje 90 školskih sati

Obuku za GCL za sada ne provodimo, već nudimo kandidatima samo certificiranje

6. Koja je cijena?

Cijena za jedan kurs iz stranih jezika je 240 KM.
Cijene za računarsku obuku su:
Osnovna obuka – 190 KM,
AutoCAD – 300 KM,
ECDL (od 500 do 700 KM, zavisno od broja modula)
Certifikacija za certifikat za komercijaliste – GCL je 150 KM
Cijena obuke za Menadžere kvaliteta je 1.150 KM.

U sve cijene je uračunat PDV.
Nezaposlena lica imaju popust od 30% na cijene obuka iz stranih jezika i računara.
Sada odobravamo 20% popust i ostalim kandidatima za obuke iz stranih jezika i računara.

7. Gdje se i kako održava edukacija?

Sve obuke i certificiranja se vrše u prostorijama BHM Zenica, Štrosmajerova 11 – 1. sprat (bivša direkcija Izgradnje na Mokušnicama).

BHM raspolaže sa 6 učionica opremljenih prema visokim standardima za sve navedene vrste obuke.

BHM je ovlašteni centar za provođenje certifikacije za evropske certifikate ECDL  (za računarske vještine) i GCL (za komercijalne vještine).

8. Kada, kako i gdje se zainteresovani mogu prijaviti?

Svi zainteresirani kandidati mogu nam se javiti:

Telefonom: + 387 32 440 080

E – mail:  bhmze@bhm.ba

Lično: u naše prostorije Štrosmajerova 11 – 1. sprat (bivša direkcija Izgradnje na Mokušnicama).

Više detalja o našoj djelatnosti i različitim vrstama obuka koje pružamo možete naći na www.bhm.ba

 

About the Author

Related Posts

 1. kozolec

  moram biti sarkastičan…a to su firme koje su finansirane američkim novcem? od USAID-a…CIE…UNDP…

 2. Sanela Agačević

  @kozolec Ovo je firma koja je kao i druge imala mogućnosti učešća na projektima koje su finansirale neke strane organizacije.

 3. SaniZe

  Certifikati BHM-a su toliko priznati i kvalitetni,komentar nigdje veze,ocito je da niste dovoljno informisani.

 4. kozolec

  @sanela,
  posao koji radi i odrađuje pomenuta firma nije sporan.
  sporno je apliciranje na projekte pomenute organizacije USAID-a, koja važi za produženu ruku CIA-e…, a kada nam USAID kroji svaki faking projekt u BiH pa i u Zenici, za upitati se je, na kojim temeljima je građena država…država pa i Zenica se gradi na interesima SAD-a…smiješno ali istinito.

 5. Ja-pa-ja

  @ kozolec Tvoja mi diskusija nekako poznata. Kao da je pisao drug Putin. USAID je prvi u porušenoj BiH formirao kreditni fond za mala i srednja preduzeća pod skraćenicom BRFF. Bili su jako fleksibilni za davanje kredita privrednicima iz opština koje nisu sporile građanska prava svojim stanovnicima. To je bio podsticaj opštinama da se iz ratnog prevbace na civilni kolosjek.
  Nažalost, nikada cijeli iznos fonda BRFF nije iskorišten. Osnovni razlog je bio u nezainteresiranosti, neinventivnosti ali i u prevarama b-h poslovnih ljudi.
  Hoću kazati, da je USAID prvi počeo raditi na normalizaciji privrednog života u BiH. Potom su se uključili Svjetska Banka, EBRD pa tek onda brojni donatori koji su u BiH ubacili preko 13 mlrd USD.
  Na kraju, nikome nije zabranjeno da se prijavi iliti kako se sada nobl kaže aplicira na bilo koje izvore sredstava, bilo koje fondacije ili bilo koje zemlje koja ima takve fondove.
  BHM je preduzeće radišnih i poštenih osnivača. To preduzeće nema za sobom nikakvih repova.

 6. JASMIN RAMIC

  KOZOLEC mogao si se prestati koristiti internetom jer Amerika je izmislila internet to jest amerikanci. CIA se najvise koristi internetom od svih stranih obavjestajnih organizacija. molim te nemoj vise gledati americke filmove i serije a ni kupovati americke proizvode.

 7. kozolec

  gospodo,
  bez teških riječi… ja nisam kriv da je USAID umazan…mogu biti kriv kada izrazim svoje mišljenje i uvjerenje, ali ga nikome ne usiljavam niti to želim. drago mi je da ima nekog za diskusiju.

  Znači, MOJE uvjerenje:
  USAID je desna ruka CIE. To je fakt. Činjenica. Pa i Putin ima pravo kada to zbori iako mi nije drag. Moje uvjerenje je da USAID čini više štete nego koristi (dugoročno će se to itekako pokazati), i ja tu ništa ne mogu, jer oni kroje privredu u BiH, tj. CIA kroji privredu…kroji i zakone…nije tu ništa čudno…i ne prihvatam i ne priznajem Fondove i Grantove kao takve… jer to su sredstva kojima se služe Oni koji žele ugraditi čip u našim glavama kako su tobože humani, šire demokratiju, uspostavljaju privredni ambijent. da, tačno je. Uspostavljaju ga, ali po Njihovim pravilima igre. Opet, ja tu ništa ne mogu. Sila i pravila neoliberlizma i korporativnog marufetluka je jača od svih nas…Oni kroje svoja pravila. Kada kažem Oni mislim na SAD, i organizacije koje polako i sigurno (20 god) lobiraju našom zemljom. Lobiraju sve. I ja tu opet ništa ne mogu. Ono što mogu je to, da razmišljam na glas i pratim informacije sa neta. Ono što mi fali u BiH i Zenici je medijsko linčanje USAID-a i njihovi jataka…Pa cijela Zenica je u njihovim rukama…To je moje uvjerenje, i evo dijelim ga sa Vama. Nikoga ne tjeram da u to vjeruje, ali ako informacije i dokumenti sa neta lažu, onda lažu i mene, pa i ja vas…pa eto sorry ako šta slagah…

  Tarik Mujačić – kozolec

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: