zenicaonline@gmail.com

Orgonit?

Piše: Tarik Mujačić

Mnogo puta sam čuo za orgonit ali nikada nisam našao dovoljno vremena da bi podrobnije pogledao ili pročitao nešto više o tome. Sada, kada ih radim, upitam se kako da nisam ranije znao za njih? Mnogo ljudi me upita kako to radi, čemu služi, pa šta će ti to…? Moji odgovori praćeni su u većini primjera, sa podsmjehom ali kada bi prijateljima poklonio kakav primjerak, njihovo osobno iskustvo ih je uvjerilo u istinost mnogih navoda koji se mogu naći na netu. Šta je zapravo orgonit?

Orgonit je primitivna naprava, koja je sastavljena iz 50% metalne piljevine, 50% smole i pokojeg kristala ili dragog kamenja, odnosno organskog i anorganskog materijala. Možda bi bilo najlakše opisati funkciju orgonita kroz sljedeći primjer: krvna zrnca u ljudskoj krvi bogata su željezom koje je obdano organskim tkivom; što više krvnih zrnaca imamo u krvi bolje se osjećamo. Tako je i sa orgonitom. Metalna piljevina okružena smolom i kristalima djeluje kao živ organizam!

Opstoj orgonske energije (chi,ki,prana…) u naučnim krugovima, prvi je dokazao dr.Wilchelm Reich, da bi se naknadnom modifikacijom i primjenom njegovih načela došlo do izrade manjih orgonskih naprava, poput orgonita, broadcastera, cloudbustera…Osnovna uloga ili možda zadatak orgonitnih naprava je u akumulaciji i transformaciji tzv. DOR-a ( death orgon ) u POR ( positive orgon ) što znači da iste naprave »usisavaju« negativnu, a »izbacuju« pozitivnu, životnu energiju potrebnu svim živim bićima. Sva usisana negativna energija koja ulazi u napravu započinje ples baziran na optičkim zakonima te unutar naprave nastaje energetski haos, koji rezultira izbacivanjem univerzalne, životne energije.

Čitavši mnogo toga o orgonitima, na početku sam stvar pratio sa priličnim skepticizmom, što me naravno nije pokolebalo da se ne odlučim napraviti svoje prve orgonite. Sa malo nestašluka, radoznalosti i početničkih grešaka prilikom izrade, morao sam priznati sebi, da naprave, koje na prvi pogled izgledaju samo kao ukras na nekom ormaru, doista i rade. Moji prvi eksperimenti bili su kao i kod većine početnika, stavljanje istih naprava u zamrzivač. Nad orgonitom bi stavio čašu vode, i sutradan uporedio sa drugom čašom koja nije bila ispostavljena djelovanju orgonita. Struktura leda unutar čaša bila je drugačija. Da orgoniti doista rade svoj posao pokazati će vam vaše cvijeće, kojega imate u blizini. Nevjerovatno, al’ ono malo cvijeća što ga imam vidno i pojačano raste. Nekolicina sličnih primjera je na netu.

Orgonit će vam pomoći kod neutralisanja štetnog sijevanja npr. mobitela, telefonskog odašiljača, trafo stanice ili bilo kojeg drugog objekta koji je okružen tzv. DOR-om. Sijevanje se ne može potpuno anulirati ali se može smanjiti na nisku i podnošljivu razinu. Želite li u svojoj bašti pojačati rast voća i povrća, i pri tome još harmonizirati sebe i okoliš u kojem živite onda vas neće ništa spriječiti da započnete svoje iskustvo sa orgonskim napravama.

Obzirom na to da uvijek imam šta reći o slabom kvalitetu zraka u Zenici ne bi bilo loše da neko od nas Zeničana započne razmišljati o izradi tzv. orgonskog topa (cloudbustera) koji se pokazao kao izuzetno dobar u harmonizaciji okoliša uopšte. Vjerujem da ima skeptika i po ovom pitanju ali sam siguran da je krajnje vrijeme da građani sami započnemo tražiti alternativna rješenja u našoj zaštiti pred najezdom polutanata. Očito da se može neutralisati prisustvo polutanata u zraku poput benzola, SO2 i ostalih, jer kada se to radi u našoj regiji zašto se ne bi moglo i kod nas?

Način izrade kao i značenje mnogo drugih pojmova vezanih na orgonite može se naći na mnogim net stranicama, a moja radoznalost započela je ovdje. Da napomenem još i to da naprave nisu skupe, i da svaka radi…od onih u razredu low budgeta pa do onih skupljih.

Slika 1.: Ukrasno cvijeće, slikano Kirlianovom kamerom (preuzeto sa foruma davidicke.com)

Slika 2.: Orgonit tzv. TowerBuster, slikano Kirlianovom kamerom (preuzeto sa foruma davidicke.com, mandrilo.com)

Slika 3. Biljka lijevo bez uticaja orgonita. Biljka desno pod uticajem orgonita. Posađene na isti dan pod istim uslovima (preuzeto sa foruma davidicke.com)

About the Author

Related Posts

  1. miro vinduska

    vjerujem u djelovanje isto kao u ionizaciju zraka,elektronski uredjaj koji poz.i neg.ione drzi u balansu,ali kad sam procitao da ako “poremeti’funkciju i pocne jedne vise proizvoditi da se i zdravlje dovede u pitanje nisam ga htio postaviti.Ne znam je li to isto sa orgonitima ili oni imaju fiksirano djelovanje da se tako izrazim.Korisno je probati.Istina dosad nikad nisam cuo ili nisam obratio paznju na tako nesto.koristan clanak.pozdrav

  2. Željko

    Odlično da se i na našim prostorima o ovome raspravlja.Pravim za sebe i prijatelje tzv. bio orgonite od šećera , gorskih kristala i piljevine u maloj staklenoj tegli.

  3. selto

    Nosio sam ih u dzepovima jer mi ih zena neopazeno ubacila,sad sam stalno umoran i zelim da se sve vrati u prvobitno stanje.Nemoguuu viseee…

Leave a Reply

%d bloggers like this: