Čestitka premijera Zeničko-dobojskog kantona povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada | Zenica Online - novosti i price iz Zenice

Monday, April 30th, 2012 at 13:05


Visited 609 times, 1 so far today

Čestitka premijera Zeničko-dobojskog kantona povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

Poštovane sugrađanke i sugrađani, stanovnici Kantona! 

„Prvi Maj“, koji uobičajeno nazivamo „praznik rada“ jeste datum kada su se oni koji žive od svoga rada suprotstavili nepravdi i siromaštvu.

Nažalost, čak i danas, više od stotinu godina nakon prve proslave Prvog maja, nepravda, siromaštvo i diskriminacija su prisutni u našem društvu.

Naše društveno siromaštvo ne možemo brzo pobijediti, ali ga možemo makar pravednije podijeliti između različitih društvenih grupa koje postoje u našem društvu.

Nije pravedno da mi koji svojim radom obavljamo korisne poslove u administraciji društva i u suštini trošimo društvene vrijednosti, imamo više i živimo bolje od onih koji svojim radom to društveno bogatstvo stvaraju.

Nije pravedno, bez obzira što i mi radimo i bez obzira na korisnost naših poslova, da mi živimo bolje i lakše od onih koji svojim radom stvaraju uslove za taj naš bolji život. Ako ne budemo iste mogućnosti pravedno pružali svim društvenim slojevima, bojim se da ćemo gubiti svi i ovo malo što imamo.

Zato, čestitajući vam, ipak, i u ovakvim okolnostima praznik „Prvi maj“, pozivam vas da svi zajedno u naše društvo unesemo više pravde u raspodjeli društvenih vrijednosti i da imamo više osjećaja solidarnosti za one koji stvaraju, za one koji ne rade i za one koji nemaju i koji su u stanju socijalne potrebe. 

Sretan vam Prvi maj!

S poštovanjem,

PREMIJER

mr. sc. Fikret Plevljak, dipl.ing.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Written by:

Filed Under: Aktuelno

Tags:

Trackback URL: http://zenica-online.com/2012/04/cestitka-premijera-zenicko-dobojskog-kantona-povodom-1-maja-medunarodnog-praznika-rada/trackback/

Leave a reply

* means field is required.

*

*

Ostavljanjem komentara slažete se sa pravilima korištenja.