In memoriam: Dizdarević Ekrem- Ekser | Zenica Online - novosti i price iz Zenice

Tuesday, March 20th, 2012 at 06:34


Visited 1486 times, 1 so far today

In memoriam: Dizdarević Ekrem- Ekser

Piše: Fišek Enes

Otišao je još jedan nezvanični vođa Čelikovih navijača iz vremena Čelikovih najvećih uspjeha u Srednjeevropskim kupovima, Prvoj ligi i kupovima bivše nam Jugoslavije.

Navijačka persona i ličnost, rado viđen, cijenjen i poštovan na svim stadionima i među navijačkim skupinama i igračima.

Navijač sa šarmom, stilom, prvi sa crveno-crnom uniformom i crveno-crnom zastavom koju je pronio širom ovih prostora, Balkana i Evrope.

Navijački šeret, svojim duhom i humorom, dizao je moral igračima i navijačkim grupama, bez ekscesa i sukoba.

U to vrijeme stadioni su bili kultna mjesta gdje se kritikovala dnevna politika kroz nogomet, raznim narodnim umotvorinama ukazujući na slabu igru i loše suđenje, ispunjavajući sve prisutne simpatijama za nogometni klub ”Čelik”. Nikada neće biti zaboravljen zajedno sa navijačima kao sto su Mišković Paulin, Zadić Eso, Zadić Izo i Sabo, Arnautović Faruk, kao i mnogi drugi koje pamtimo kao dio te vodeće skupine navijača.

Crveno-crno srce prestalo je kucati za nogometni klub ”Čelik” i svoju Zenicu u dalekom Hamburgu, Njemačka.

Ni Kigen, ni Buljan ni Kalc nisu mogli zamijeniti Renu, Matu, Đuru majstora.

Na posljednjem ispraćaju u Hamburgu, prisustvovao je veliki broj navijača, sportskih društava i klubova, naših ljudi sa prostora Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije kao i predstavnika HSV-a i St Paulia, vodećih klubova Hamburga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Written by:

Filed Under: Aktuelno

Tags:

Trackback URL: http://zenica-online.com/2012/03/in-memoriam-dizdarevic-ekrem-ekser/trackback/

Comments

 • miro vinduska

  March 20, 2012 at 12:31

  nebi nista dodao na ovaj Enesov osvrt.Ko nije poznavao Eksera ostao je osiromasen za jednog duhovitog i iskrenog jarana.Stanovao je iznad nekad mesnice “Belje’i te kuce nema vise.Od familije znam da je imao brata Mirzu i ne znam da li je ziv jer je bio stariji,ako jeste saucesce od mene .a Ekseru zelim da pociva u miru i da ce uvijek ostati u mom sjecanju.Nasa generacija polako odlazi.Zao mi je sto nisam ranije znao Hamburg je odmene 3 sata autom,i prvom prilikom potrazit cu mezar i odati postovanje mom velikom prijatelju.

 • muta

  March 20, 2012 at 21:35

  Hvala Fiseku za ovaj kratki osvrt povodom smrti naseg dragog Eksera!Imao je razoruzavajuci osmijeh,bio izrazito duhovit i spreman da uvijek pomogne!Tacno je da je prvi napravio odijelo u crno-crvenoj boji i sjecam se, kao da je bilo juce,kad je nekih sedamdesetih godina izasao u tom odijelu na teren u Blatusi i predao cvijece Alojzu Renicu,tadasnjem kapitenu “Celika”!Neka mu je vjecni rahmet,tuzan sam pomalo,pogotovo kad iz nase sredine odlaze takvi kakav je bio nas Ekser…

 • Mirko Lovric

  April 10, 2012 at 18:20

  Saucesce od mene njegovoj porodici, neka pociva u miru , bio je dobar covjek.

Leave a reply

* means field is required.

*

*

Ostavljanjem komentara slažete se sa pravilima korištenja.