zenicaonline@gmail.com

Ako vam treba čarobnjak za popravak računara – tu je Gog Zenica

Piše: Hana Kazazović

Kad se samo sjetim koliko sam se mučila radeći na svom četvorogodišnjem laptopu spopadne me jeza. A po belaju, sav moj posao i jeste na računaru, minimalno 10 sati dnevno provedem za njim i zaista ovisim o njemu. A mučio se jadnik, stenjao pri podizanju svakog programa i ledio kod otvaranja više od 4 prozora. A tek što se grijao… Mogao mi je komotno služiti i kao šporet koliko je bio vruć.

A u svim silnim pokušajima da ga malo oporavim ja sam pobrisala pola programa koji su mi realno trebali, a ja mislila da je do njih. Pa sam smislila 1001 kombinaciju kako da kupim novi, ali kako je svaka uključivala i potrošnju novaca nisam ostvarila nijednu. Nikako “kuja zeca da stigne”, znate kako kažu.

I što sad sve ovo pišem? Zato što sam, dotjerana do zida, odlučila da pokušam odnijeti laptop do majstora. Razmišljajući gdje ću i šta ću sjetim se da na Facebooku imam Gog Zenica. Ništa neobično za mene da napravim izbor po tome ko je i kako aktivan na društvenim mrežama – već odavno mi je to jako važan kriterij kod bilo kojeg izbora. Spakovala sam svoj laptop u ranac i zaputila se u Masarykovu ulicu gdje se oni inače nalaze.

Dijagnozu su mu vrlo brzo odredili nakon pregleda – malo RAM-a, nakupilo se prljavštine u ventilatoru (a nisam puno filmova odgledala ležeći na krevetu stvarno 😀 ), malo više čokolade među tipkama i poneki virus. I star operativni sistem, čak ga ni Microsoft više ne podržava. Kažu “ostavi preko vikenda pa ćemo ga srediti”.

I ostavila. Priuštila sebi cca 60 sati offline života pokušavajući se odmoriti i prisjetiti kako je to sve nekad izgledalo. A onda u ponedjeljak otišla po svoju HP mašinu.

Rekoše mi šta su sve uradili – počistili ovo, instalirali ono, vratili mi one programe koje sam pobrisala. I kaže – sad sve radi kako treba, može te služiti još koju godinu, jedino što ne smiješ daleko od utičnice – baterija ništa ne valja a nemaju da stave novu. Pa dobro, neću nigdje ići sa njim, važno je da radi kod kuće.

I iskreno, očekivala sam ja da je situacija bolja nego što je bila. Ali nisam očekivala ovoliku promjenu. Moj laptop se više ne čuje, ne grije, radi k’o blesav, na svaku komandu reaguje brže nego što ja i pomislim da će reagovati. I koliko mi se čini ni kad je bio nov nije ovako dobro radio!

Da kucnem u drvo, da ga ne ureknem 😉

Kako sam rekla već – ako ga poprave biće čarobnjaci a ne stručnjaci. I stvarno jesu. Ja sam im zahvalna do neba i svima ću ih preporučiti. Posebno što nisu uštogljeni, što se sve sa njima lako može dogovoriti, i baš su onako raja.

Tako da znate – ako vas muči računar ima lijeka. Imaju oni i nove, puna im je radnja. Ja ovaj put nisam gledala konkretno ništa ali od sada znam gdje kupujem i ko mi održava računar.

Hvala, Gog-u !

About the Author

Related Posts

 1. Mirsad

  “GOG” doo je izuzetna firma. Boljih od njih mislim da nema u Zenici i okolici. Uz stručnost, bitno je kazati da su svi odreda veoma ljubazni.
  Dodatno, uvijek imaju dobar savjet. Ja htjeo kupiti jedan monitor, a dobio savjet za drugi sa boljim referencama, dužom garancijom i jeftiniji.

 2. Denis

  Podržavam. Zahvaljujući Gogu komplet operativni centar multiplexa funkcionise bez prijekorno , a od ponedjeljka i Wi Fi zona. Ostale epitete su naveli Mirsad i Hana a ja im zaista zelim od srca dugo i uspjesno poslovanje.

 3. Biberlee

  Svaka im čast, imam zaista lijepa iskustva pri svakoj kupovini u GoG-u. Izvrstan tim i vidi se da vole i znaju ono što rade!

 4. Ðurđica Mirković

  Računar preporučen i kupljen kod GOG-a koristim 5 godina i za svaku nejasnocu sam dobila ljubazan, brz i pravi odgovor, Za sva moja pretjerivanja i neminovne rijetke kvarove njihova usluga je zavrsavala brzim i kvalitetnim popravcima uz prave prijedloge o eventualnoj nadogradnji. Zato i od mene sve pohvale za ljubazno osoblje GOG-a.
  Hana, čitala sam na Tvom statusu koliko se mučiš i raduje me da su Te ‘čarobnjaci’ usrecili tako brzo sa preporođenim i toliko potrebnim Ti, HP čarobnjakom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: