zenicaonline@gmail.com

15. juna je otvaranje vodenog parka “Ribica” u Vitezu

Piše: Hana Kazazović

Pisala sam vam već o tome kako se u Vitezu gradi vodeni park (tekst Uskoro vodeni park “Ribica” u Vitezu). Tada sam rekla da je otvaranje planirano za juni, ali iskrena da budem, tada početkom aprila je to zaista izgledalo skoro nemoguće. Međutim…

Prije par dana sam išla da vidim kako napreduju radovi i da li će sve zaista biti spremno za juni. I ostala vrlo pozitivno iznenađena činjenicom da su radovi pri kraju, kako je i planirano, i da će veliko otvorenja zaista biti 15. juna. Pokazalo se, po ko zna koji put, da nema kašnjenja sa radovima kada posao rade ljudi koji znaju šta hoće i imaju unaprijed isplaniran način kako da to sve ostvare.

Vodeni park “Ribica” će zaista biti mjesto na kojem će sve generacije moći pronaći nešto za sebe. Za ovu sezonu je planirano da budu u funkciji dva bazena – jedan ogromni za odrasle i jedan za djecu, a u drugoj fazi će biti još dva bazena sa toboganima. I ovaj veliki će imati tobogan koji će sasvim sigurno biti pravi centar zabave u vodenom parku.

Osim kupanja, sunčanja i ostalih “aktivnosti” koje su karakteristične za ovakve objekte biće tu mnogo zabava vikendom, pod zvijezdama. Već su rezervisani mnogi DJevi, grupe i muzički izvođači. Naravno, ono što je prošlo ljeto već privuklo mnogo pažnje će biti nastavljeno i ove, a to su filmske projekcije i teatar na otvorenom. Rukovodstvo planira da stvarno ponudi sadržaje za sve uzraste i različite ukuse tako da svako nađe nešto za sebe.

Mogu vam samo poručiti da spremite kupaće kostime. Juni je blizu, a i vrućine nam se sve češće dešavaju. Više informacija o vodenom parku Ribica možete pronaći na njihovoj internet stranici (koja čak ima i Virtual tour 360°) – Vodeni Park “Ribica” Vitez. Osim web stranice možete ih pratiti i na Facebooku – fan strana Vodeni park “Ribica” – Vitez. Odgovoriće vam na sva pitanja ako ih imate, a već su počeli i sa najavama muzičara koji će gostovati tokom ljeta.

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: