zenicaonline@gmail.com

Uskoro vodeni park “Ribica” u Vitezu

Piše: Hana Kazazović

Kada su mi pričali da u Vitezu postoje odličan restoran i ribnjak u kojem zaista možete provesti ugodno vrijeme i počastiti se po normalnim cijenama nisam vjerovala. A onda smo odlučili da to provjerimo i mamin rođendan obilježimo posjetom restoranu „Kod mlina“. Bila sam oduševljena – i ambijentom i hranom. Međutim, ispostavilo da je restoran „Kod mlina“ samo uvod u jednu mnogo veću i ljepšu priču koja nas uskoro čeka.

Naime, pored restorana su u toku radovi koji su mi privukli pažnju pa sam se dalje raspitivala šta se to sprema. I evo došlo je vrijeme da se o tome može jasno i glasno govoriti – sprema se vodeni park! Pravi se kompleks bazena sa potpunim sadržajima za ugodno i zabavno ljeto koje će sigurno obradovati sve one koji će za koji mjesec tražiti spas od ljetnih vrućina.

Osim vodenog parka koji će se zvati „Ribica“ uveliko se gradi i etno selo koje će fino upotpuniti čitavu ovu priču. Čitav kompleks je dobio ime Ekološko-turistički centar “Viteški dol”.

Vodeni park će biti otvoren u junu i već su u pripremi razne aktivnosti koje će posjetiocima omogućiti da vrijeme u „Viteškom dolu“ provedu na što bolji način. Spremaju se koncerti, predstave i filmske projekcije na otvorenom, zabave za posjetioce i kako mi je rečeno – ništa neće biti prepušteno slučaju. Rukovodstvo će se potruditi da omogući što širi spektar dešavanja da bi se zadovoljili različiti ukusi.

Obzirom da nam je Vitez blizu ovo će biti odlično rješenje za sve Zeničane koji požele pobjeći iz gradske vreve. A kako sve dobro izgleda na slikama (koje prikazuju kakav će biti vodeni park) neću se iznenaditi ako za koju godinu na pitanje „Gdje se nalazi Fis ili Vitez?“ čujemo odgovor „To vam je ono pored Viteškog dola“…

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: