zenicaonline@gmail.com

Stidite se, Zeničani

Tekst i foto: Irfan Subašić – Zenički.com

Napomena: fotografije napravljene 09.10.2010.g.

Gradonačelnik Zenice, Grad Zenica, Općina Zenica, Turistička zajednica ZDK, Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK, ALBA Zenica, Nastavnici i učenici osnovnih škola u Općini Zenica, i naravno građani grada Zenice, samo su neki od odgovornih za sve ružno u ovom foto albumu.

Fotografije govore više od bilo kakvih riječi o odnosu svih gore navedenih, prema prirodi i prema borcima iz drugog svjetskog rata i borcima iz rata 1992.-1995. godine.

P.S. Da se ne bi slučajno gospoda iz MUP-a ZDK zapitala zašto njih navedoh, jer možda njima ovo više liči na problem komunalne službe, neka pogledaju rupe od metaka na spomeniku koje nisam uslikao. Što ne znači da ih tamo nema.

About the Author

Related Posts

 1. Mirsad Đulbic

  Poštovani gospodine Subašić, ja sam vidjeo šprice i igle, te okolo posebno mnogo plastičnih boca 2 L od piva. Kontam, da je to postalo posebno dobro mjesto u toplim noćima, da se doživi priroda i na taj način – na žalost.

 2. miro

  to bi se moglo svrstati pod onaj slikarski termin “mrtva priroda”sad se i vidi koliki respekt gradjani imaju za ovaj posljednji rat.To je jos jedan dokaz stanja u drzavi koja i lici na ove slike.Zalosno, to vise nisu oni Smetovi koje sam posjecivao 40 godina.

 3. kozolec

  sto se tiče pomenutog, osobno ovo svrstavam u isto ono huliganstvo, kojeg smo svjedoci kod AU česme…bilo koja alternativa za rješenje i nije alternativa…neko ce reci treba ovo postaviti, pa trebaju kamere, pa kante…žalosno je, a za upitat’ se je kamo vodi mentalno rasulo i nedostatak poštovanja mladih do javnih dobrina…treba ponovo počet’ od vrtica i nadat’ se da ce to sjeme uzklijat’ kako treba.

 4. kozolec
 5. Veget

  Ovo je smece oko spomenika, a postoje cijele hrpe smeca dolje nize kod onih kucica koje nisu uslikane… Nije mi jasno to ako im nije tesko donijeti to gore, zasto im je tesko vratiti sve nazad…
  A ova zelja za unistavanjem mi nije jasna, i vjerujte nije samo kod omladine… Nedavno prolazim pored blatuske petlje kad dvije starije gospodje cupaju tek posadjeno cvijece na ulazu u nas grad… dakle, starije gospodje… dok sam izvadio mob. da uslikam, vec su se popele na prugu sa naramkom lijepog zutog cvijeca koje treba da daje ljepsu sliku grada…

Leave a Reply

%d bloggers like this: