zenicaonline@gmail.com

Preminula prim. dr. Svetlana Nikolić

Zenica, 31. maj – Na Odjelu neurohirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon kraće i teške bolesti preminula je prim. dr. Svetlana Nikolić, dugogodišnja načelnica Odjela dermatologije Kantonalne bolnice Zenica.

Svetlana (Bijelić) Nikolić, rođena je 1948.godine u Sarajevu, bila je dio jedne od najuspješnije generacije zeničke Opće gimnazije, nakon čega je upisala i završila Medicinski fakultet u Zagrebu. Nakon završetka školovanja zaposlila se Regionalnom medicinskom centru Zenica, gdje je 1980. godine specijalizirala dermatovenerologiju i nastavila raditi u službi za kožne i venerične bolesti Bolnice Zenica.

Radi se o jednom od najomiljenijih zeničkih ljekara koju su svi cijenili i poštovali, i zbog stručnosti i zbog ljudskosti. Bila je omiljena među kolegama i sugrađanima, koji su je iznimno cijenili kao humanistu i zahvalnog tihog sagovornika.

Zajednička komemorativna sjednica u povodu smrti dr. Svetlane Nikolić održaće se u srijedu u 10 sati u velikoj sali Općine Zenica, a sahrana će se obaviti isti dan u 17 sati na gradskom groblju Crkvice.(Zeda)

About the Author
 1. Sanjin

  R.I.P.
  iskreno saučešće porodici…

 2. maja

  Zenica je izgubila humanistu i dobrog liječnika,Zeničani milu, dobru i kulturnu sugradjanku,ali definitivno najveći gubitak trpi njena obitelj i prijatelji.Iskrena sućut, neka joj je pokoj duši.

 3. ceca

  iskreno saučešće porodici
  a ja ću zauvijek biti ponosna što sam dobila ime po prije svega dobrom čovjeku, humanisti i stručnjaku

 4. Nijaz

  Iskreno saučešće porodici.

 5. Adica Jamnišek iz Ljubljane

  Iskreno saučešće porodici Nikolić i Svetlanini sestri sa njenom porodicom šalje Adica iz Ljubljane sa porodicom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: