zenicaonline@gmail.com

Obilježen dan policije Ze-Do kantona

Foto: M. Tunović

Zlatna policijska značka posthumno Amiru Avdiću
Povodom Dana policije Zeničko-dobojskog kantona u Zenici je danas održana centralna svečanost na kojoj su ministar Aziz Brotlija i policijski komesar Fahrudin Bečirović uručili priznanja zaslužnim pojedincima. Zlatna policijska značka dodijeljena je posthumno Amiru Avdiću iz Policijske stanice Crkvice PU koji je tragično preminuo na dužnosti 26.decembra prošle godine. Tokom dodjele priznanja je istaknuto da je sve zadatke obavljao savjesno i svojim trudom i radom pokazao kakav treba biti policajac.

Srebrena policijska značka pripala je šefu Odsjeka za opći kriminalitet u MUP-u ZDK Goranu Telaloviću. On je govoreći o značaju dobijenog priznanja kazao da je ovaj odsjek zajedno sa ostalim kolegama u posljednjih pet godina riješio sva ubistva, ali i sva teška krivična djela.

Kada su u pitanju kolektivna priznanja zastava Ministarstva sa državnim grbom uručena je Policijskoj stanici Tešanj, dok je pohvalu ministra dobio Odsjek za informatiku. Obraćajući se skupu minister unutrašnjih poslova Aziz Brotlija i premijer ZDK Miralem Galijašević istakli su da su rezultati policije itekako vidljivi jer je bezbjednije okruženje, a i smanjen je broj krivičnih djela. Osim toga, povećan broj napada na službene osobe, daje u zadatak organima vlasti da rade na poboljšanju sigurnosti policije.

Pohvale ministra dobili su: Miroslava Botić (PS Centar), Sakib Isaković (PS Nemila), Goran Vidović (Jedinica policije za podršku), Nihad Mehmedović (PS Maglaj), Žarko Šahin – Pavlić (PS Kakanj), Nijaz Čatić (Sektor kriminalističke policije), Elvedin Muračević (PS Crkvice), Mirano Mačkić (Odsjek za informatiku), Mirsad Kovačević (Odsjek za podršku Žepče) i Samira Mujić (Odsjek za administraciju Doboj- Jug).

Na ovoj svečanosti pripadnici Jedinice policije za podršku izveli su pokaznu vježbu sa policijskim psima, te pokaznu vježbu samoodbrane.

U toku obilježavanja Dana policije ZDK, predstavnici Ministarstva posjetili su porodice poginulih i umrlih policajaca i uručili im prigodne pakete, a održana su i sportska takmičenja u malom nogometu, stonom tenisu, streljaštvu i šahu. Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa Policijske stanice Tešanj, najbolji u stonom tenisu bio je Davor Franjić u muškoj i Zumra Bilkanović u ženskoj konkurenciji, a za najboljeg šahistu proglašen je Ferid Džaferović. U streljaštvu, najbolje ekipne rezultate i u muškoj i u ženskoj konkurenciji postigla je ekipa Jedinice policije za podršku, dok su najbolji na pojedinačnom takmičenju bili Nihad Imširović u muškoj i Ana Pavlović u ženskoj konkurenciji.

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: