zenicaonline@gmail.com

Nesreće su kod nas svakodnevne

Tekst i foto: Kerim Sačak

Danas, 21.05.2010. na putu M-17 kod benzinske pumpe “ALMY” dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo žrtava. Ipak nije bilo lijepo biti svjedokom jedne prometne nesreće i vlastitim očima gledati kakve gluposti rade vozači na našim ulicama. Po fotografijama pokušajte sami procijeniti kako je došlo do sudara, a nakon toga pokušsjte opravdati bilo kojeg učesnika u ovom događaju. Policijski izvještaj sigurno će definisati krivca, ali nijedan, po meni, nije vozio primjereno. Najstrašnije je to što neki od ovakvih vozača može presuditi primjernim građanima. Pokušajmo se smiriti na ulicama i koncentrisati na vožnju i druge učesnike u saobraćaju.

About the Author

Related Posts

 1. medeni

  Pa mogao je taj Almy napraviti tu pumpu i na samoj cesti,pa vidi se golim okom da nema mjesta da se skoro dva kamiona mimoidju, prelazi se ta nazovi magistrala gdje god ko stigne,a o preticanju da se i ne prica,sreca je da nema vise mrtvih na toj mrtvoj tacki puta,sramota je da se kod nas daju dozvole za gradnju pumpi i gostiona na metar od puta,mislim da to nigdje nema na svijetu !

 2. Alen

  medeni, postoje zakoni i u ovoj drzavi, a ne samo tamo gdje ti zivis – postoje dvije trake iste sirine kakva je cijal cesta od Sarajeva do bosanskog Broda, a pored nje jos dva metra, pa onda jos jedna prilazna traka.

  Da jednom uzmes marrku za kafu, pive nema, pa sjednes na terasu Almy motela (ne gostione) paa da vidis kako nadrkani mladici u dostavnim vozilima (vidi sliku) voze 140 a na gepeku imaju naljepnicu 80, bilo bi ti jasno koliko grijesis. Nadalje, cijelim putem postoji PUNA NEPREKIDNA LINIJA, pedeset metara nize ukljucna petlja za Donju Gracanicu i ogranicenje 80 km/h, a vezano za Almy, oni 200 metara prema Zenici imaju i 2. pumpu, za one koji voze iz pravca Doboja. Dakle, iako je popularno napadati gaazde, jer fukara je vazda ljubomorna, moras priznati ako si jednom bio tamo, da to nema veze sa Almyjem, nego samo sa nekulturom vozaca. POTPUNO NEBITNO je li kamion presao punu ili je kombi vozio prebrzo ili oboje.
  Postoje propisi i oni se postuju, osim kad vozaci krse te iste propise. SVE OSTALO je naglabanje dokonih. Pozivam ekipu Zenica Online DA ODU OPET TAMO I USLIKAJU NORMALNO CIJELO PODRUCJE, DA SE UVJERIS/TE U TO STO PRICAM.

 3. miro

  na slici se dobro vidi da je na strani gdje je kamion isprekidana linija sto znaci da smije obolaziti na lijevoj strani,mada nema pravo prvenstva,mora sacekati sto mnogi ne procijene dovoljno i eto nesrece.na tom dijelu puta je uvijek guzva i niko nema strpljenja pa se i dogadjaju nesrece.svake godine kada dodjem i vozim od vranduka do ulaza u Zenicu je ruski rulet,naprosto divljanje na putu i taj dio je najopasniji jer je puno malih preduzeca uz put.toliko agresije na nasim putevima jos nisam vidio,i stvarno je vrijeme da se nesto preduzme.Oduzimanje dozvole ili ponovo na obuku kako to rade u drugim zemljama da bi vozace naucili pameti i dali im do znajna da oni nisu jedini na putu,i da ima neko ko je napravio propise da bi se postivali ne samo da se kaznjavaju nego iz same bezbjednosti lica i imovine.pozdrav

 4. medeni

  Sto si se ti Alane navadio na mene i moj komentar,komentarisi svoje,meni je svejedno tko je napravio te pumpe i zgrade,ali zakon je naopak pa daje pravo da se pumpe grade na samoj cesti,pa svak vidi tko prolazi tuda da je tu opsti haos na toj cesti ,zato se i desavaju nesrece,kreteni jure po tim uskim putevima koji su zakrceni raznim zgradama i kojekakvim parkiranim automobilima i kamionima i svakom se to moze desiti ,nazalost …….

 5. Dijasporac

  Ma svi kod nas imaju opravdanje za sve ko u Bosni , uvijek je neko drugi kriv a to dase gradi ko kako hoce i gdje hoce to je istina i to sve ko biva legalno ili se naknadno legalizuje po bosanski npr. eto put Orasje – Tuzla da bog sakloni i sacuva kakav je , sto prometan , ishaban , uzak a te kojekave beznzinske pumpe ima ih ko gljiva a da nepricamo o auto-otpadima kraj same ceste i kad kazes , jok imaju oni dozvolu za rad a gdje to ima , NIKGDJE samo u Bosni bilo to kome pravo ili ne SRAMOTA i BRUKA sta se radi .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: