zenicaonline@gmail.com

Turistički đir po Zenici

Piše: Hana Kazazović

Danas smo na Fan stranici Zenica-Online na Facebooku postavili pitanje Kad hoćete nekog ugostiti u Zenici gdje ga vodite i šta mu pokazujete obavezno? Zanimalo nas je (i još uvijek nas zanima) kako svoj grad predstavite nekome ko prvi put dolazi u njega, šta mu pokažete, čime se trudite da ga impresionirate, i naravno, kakve reakcije uslijede nakon tog turističkog đira.

Konkretno znam da su neki prijatelji mog brata bili iznenađeni ljepotom Zenice, zamišljali su je mnogo drugačije prije te prve posjete i ponijeli su lijepe utiske iz nje. Ja nisam imala malo prilika za takvu vrstu ugošćavanja ali sam mog rođaka iz Vojvodine prilikom njegove kratke posjete dobro umorila. Naime, provodala sam ga duž čitavog Kamberović polja i po svim ulicama grada, a uveče sam ga odvela u Kuglanu jer nikad ranije nije kuglao. Za kuhinju je bila zadužena mama tako da smo prošli bez ćevapa, ali kako vidim iz onoga što se pisalo na Facebook-u, malo ko ode iz našeg grada bez ćevapa. Gosti se vodaju i do Smetova i Vranduka, a često se posjeti i muzej te multiplex i šoping centar.

Kakva su vaša iskustva i preporuke? Šta se posjetiocima najviše sviđa? Hajde da zajedno napravimo jedan presjek kroz gastronomsko-turističku ponudu našeg grada te da svakog sljedećeg gosta totalno oborimo s nogu!

About the Author

Related Posts

  1. nisvet

    Umjesto da imamo “zenicki proizvod” tipa cimbur po kojem se prepoznajemo svakog 20 marta, koristimo sarajevsku furku sa cevapima.

Leave a Reply

%d bloggers like this: