SPKD “Prosvjeta” Zenica – Izložba Likovne sekcije | Zenica Online - novosti i price iz Zenice

Thursday, March 11th, 2010 at 21:02


Visited 1844 times, 1 so far today

SPKD “Prosvjeta” Zenica – Izložba Likovne sekcije

Tekst i foto: Hana Kazazović

Prije nekoliko dana sam čula da će se u prostorijama Sokolane (zgrada Starog pozorišta) održati izložba Likovne sekcije koja djeluje u okviru SKPD “Prosvjeta” Zenica. Danas sam otišla na otvorenje i bila ugodno iznenađena onim što sam tamo vidjela.

Naime, u sklopu SKPD “Prosvjeta” Zenica djeluje Likovna sekcija koju vodi Đurđica Mirković. U radu sekcije učestvuju djeca osnovnoškolskog uzrasta čiji radovi su večeras izloženi. Radili su različitim tehnikama, slikali čak i na platnu i tu zaista ima radova koji nagovještavaju da se među njima nalaze neki budući umjetnici. Kako je prilikom otvorenja izložbe naglasila Biljana Abramušić, svi radovi su rađeni uz veliku ljubav pa to i jeste glavna poveznica među svima njima.

Osim što na ovaj način razvijaju svoju kreativnost djeca imaju priliku za druženje, a to im sve daje lijepu osnovu za život koji je pred njima.

U svakom slučaju, krenuvši na izložbu nisam očekivala mnogo, a na kraju sam se jedva odvojila od radova ovih malih umjetnika.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Written by:

Filed Under: Fotogalerije, Kultura

Tags:

Trackback URL: http://zenica-online.com/2010/03/spkd-prosvjeta-zenica-izlozba-likovne-ekcije/trackback/

Comments

  • maja

    March 12, 2010 at 21:39

    Veliko hvala Hana za ovu vijest i fotose,djevojcica koju znam od rodjenja i koja je rasla u mojoj kuci je clanica ove sekcije,omogucila si mi da malo zavirim u ovaj lijepi svijet.

Leave a reply

* means field is required.

*

*

Ostavljanjem komentara slažete se sa pravilima korištenja.