zenicaonline@gmail.com

Zaboravljeni reflektor

Tekst i foto: Kerim Sačak

Prije odlučujuće utakmice protiv Portugala, “Bilino polje” je počelo dobijati jedan sasvim novi izgled. Izvršena je potpuna rekonstrukcija krova na zapanoj tribini, drenaža terena, te umivanje fasade i svih željeznih podloga. Pa dobro, skoro svih. Bilo je teško očekivati da će se radovi na farbanju reflektora završiti do kraja obzirom da su započeli desetak dana prije same utakmice, ali da će se nakon pomenute utakmice zaboraviti na “jedan” jedini reflektor bilo je još manje vjerovatno. Ipak, reflektor na južnoj tribini i danas stoji nedirnut. Kroz narod kruže razne priče, ali nitko ne zna zašto su radovi stali. Dok se na javimo sa tačnom informacijom uživajte u fotografijama.

About the Author

Related Posts

 1. Samir

  Čekaju da taj četvrti skroz zahrđa, pa da stadion bude kao Aja Sofija:

  http://z.about.com/d/architecture/1/7/R/i/Hagia_Sophia-lge.jpg

  :))

  Inače, sve čestitke za odličan sajt.

 2. zenicaonline

  hahaha, super fotka!

  hvala na cestitkama 🙂

 3. a.

  s tim da drenaza terena nikad nije uradjena.

 4. camac

  dragi i dobri vucak samo da ti kazem ja mislim da sam ja zadnji koji je bio na tim reflektorima i to je bilo davne 198i neke kad je jugoslavija pobijedila vels sa 1:0 . tada sam promijenio hrpu sijalica i prigusnica i nevjerujem da je iko isao na vrh poslije toga a ako jeste onda se izvinjavam sto kazem da sam bio zadnji na vrhovima tih reflektora ali bilo bi vrijeme da se srede i ofarbaju mozda u boje celika .
  puno pozdrava od camca

 5. Sarajevsko_pivo

  sramota ovo!

  BTW: Super vam je site!

  Ako moze vise slika iz Zenice i gradnje u gradu!

 6. SELTO

  Ma vidi vraga,mojom nepaznjom ne prokomentarisa sve ovo gore napisano aliiii sto kazu stariji “nikad nije kasno”.
  Moj Samire bolje tri nego ni jedan,a onaj zadnji da li je ofarban niko do sada ne odgovori.
  Onaj sto se potpisa sa a. e njemu da odgovorim da drenazni sistem bilinopoljskog stadiona i dan-danas je bolji od mnogih razvikani stadiona sirom svijeta.Stadion Bilino polje je atestiran po pitanju drenaze i prije sluzbenog otvorenja u finalnoj utakmici protiv Fiorentine za SE-kup,a kada je kisa pocela padati pet dana prije pocetka utakmice a i za vrijeme iste.Nije se dalo primjrtiti da se voda nakuplja na bilo kojem kraju terena a tako i godinama poslije.Pogledaj samo ostale stadione u drzavi i regiji poslije samo par sati kise pa onda reci kakva je drenaza na nasemu stadionu.
  Camcu opet porucujem da mu je nepotrebna samoreklama za ono sto je nekad obavljao (niko nije nezamjenjiv),sijalice su se mijenjale doduse ne kao nekada ali u onim kokuznim vremenima opruzalo se koliko si dug.Inace i sa te strane grad Zenica se dicila dugi niz godina da smo imali najjacu rasvjetu na svijetu(2100 luxa).Primjera radi u to vrijeme a i danas stadion Partizana u Beogradu samo skromnih 650 luxa,a poljud 1100 luxa.
  A ovaj sto se potpisa Sarajevsko pivo-aferim od mene,covjek napisa dobro ono”sramota ovo”! samo ne znam 100% na sta je mislio? Dali na neofarbani reflektor ili na prethodne napise,sta je da je,covjek je u pravu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: